14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIE HORROR – Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu acuza ca statul i-a pus poprire pe trei luni de pensie in urma unui proces in care nu a fost citat. Judecatoarea Adina Macarie de la JS2 l-a obligat pe SRS in 2020 sa-i plateasca fostului deputat USR Lucian Stanciu-Viziteu daune morale de 10.000 lei pentru o postare de pe Facebook din 2018 in care ziaristul il cataloga drept ofiter acoperit. TMB a mentinut despagubirile in 2021. JS1 a incuviintat executarea silita in 2023 (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 November 2023 14:39
Vizualizari: 3515

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto 1) acuza statul roman ca i-a pus poprire pe trei luni de pensie din cauza unui proces in care nu l-a citat nimeni niciodata.Este vorba despre un dosar in care fostul deputat USR Lucian Stanciu-Viziteu (foto 2) – actualmente primarul municipiului Bacau – l-a dat in judecata pe gazetar pentru o postare de pe Facebook din 2018 in care SRS il cataloga pe USR-ist drept ofiter acoperit. Cu acea ocazie, Viziteu solicita daune morale de 40.000 de lei. La 13 noiembrie 2020, judecatoarea Adina Macarie de la Judecatoria Sectorului 2 a admis in parte actiunea fostului parlamentar USR, dispunand ca ziaristul sa-i plateasca despagubiri de 20.000 de lei. Sentinta din dosarul nr. 28593/300/2019 a fost mentinuta in apel, la Tribunalul Bucuresti, in 3 iunie 2021, de catre judecatoarele Elena Panaite-Jitianu si Gabriela-Mihaela Risnoveanu, si a ramas definitiva prin nerecurare.

La 26 septembrie 2023, in cauza nr. 35938/299/2023, magistratul Ion Emanuel Grama de la Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea lui Stanciu-Viziteu – prin executoarea judecatoreasca Delia Elena Orban – si a dispus executarea silita a lui Rosca-Stanescu pentru suma de 13.823,28 de lei (compusa din despagubirile morale + cheltuielile de executare silita).

 

Iata cum relateaza jurnalistul Sorin Rosca Stanescu speta pe propriul site, Corectnews.com:


Justitie horror sau doar abulica?

Ieri am ramas de doua ori masca. O data fiindca am aflat cu stupoare ca mi-a fost luata de sub nas pensia. Pentru trei luni. Si a doua oara cand am aflat motivul. E halucinant!

Am fost condamnat intr-un proces in care nu am fost niciodata citat. Si intr-un al doilea proces de executare silita. In care, din nou, nu am fost niciodata citat. Judecat deci fara sa stiu si fara sa ma pot apara. Iar din banii de pensie le datorez copiilor mei cea mai mare parte. Nu vor mai primi nimic!

In urma cu aproximativ trei ani, se cheama ca l-as fi calomniat pe un deputat USR, aflu abia acum, membru al Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI. Si cum l-as fi calomniat? As fi afirmat intr-o postare pe Facebook ca acesta este colaborator al unui serviciu secret. Ca si cand aceasta ar fi o insulta. Omul s-a plans unei instante, instanta a judecat cazul fara sa ma citeze, fara sa-mi ceara probe si un punct de vedere si astfel, in 2020, un presedinte de instanta, Adina Macarie, m-a condamnat. Nici dupa ce am fost condamnat instanta nu a binevoit sa ma informeze. Mai tarziu, in 26.09.2023, un alt judecator, Ioan Emanuil Grama, a decis executarea mea silita. Fara sa ma citeze, fara sa-mi dea posibilitatea sa ma apar. Restul e istorie.

In esenta, abia la cateva ore dupa ce am fost poprit, deci executat, am primit cumva retroactiv pe adresa mea un plic gros. Cu o stampila pe care este data de ieri. Si astfel am reusit sa aflu intreg istoricul judecarii si condamnarii mele in lipsa.

Daca nu ar fi vorba de mine, daca nu as fi eu cel lezat, daca ar fi oricare jurnalist in aceasta situatie, as solicita Clubului de Presa sa ia atitudine. Sa le explice domnilor magistrati care este rostul presei, care sunt limitele in care ne putem exprima o opinie, de ce nu poate constitui sub nicio forma o calomnie ceea ce eu am afirmat si cum este obligatoriu – si nu numai in cazul unor jurnalisti – ca cel judecat sa fie citat, oferindu-i-se astfel posibilitatea de a se apara. Tin insa ca numele celor doi magistrati care nu si-au facut datoria, care au incalcat flagrant procedurile prevazute de lege, sa fie retinute de opinia publica si ma angajez sa fac demersurile necesare ca aceasta isprava a lor sa fie analizata de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Si inchei intrebandu-ma cred pe buna dreptate: ce fel de justitie este asta? Ca ea trebuie sa fie oarba, inteleg. Dar de ce trebuie sa ne orbeasca si pe noi?

 


Prezentam postarea de pe Facebook din 12 aprilie 2018 care a provocat nemultumirea fostului deputat USR:


In proximitatea lui Claudiu Manda, seful Comisiei de control a SRI, s-a instalat in persoana un reprezentant al statului paralel. Una si aceeasi persoana cunoscuta sub numele de Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, oficial deputat USR si membru al grupurilor de prietenie cu Coreea si Filipine si, neoficial, ofiter acoperit. Deputat USR de Bacau, cu afaceri in Braila si avere in Neamt, indignat, fireste de tema statului paralel, i-a adresat o intrebare, solicitandu-i o definitie ministrului Apararii Mihai Fifor. De la alegeri si pana in prezent, acoperitul a transpirat formuland in Parlament doua declaratii politice si avand o singura luare de cuvant in plen. Confirma sau nu confirma SRI calitatea de acoperit al acestuia?”


Iata minuta sentintei JS2 nr. 9302/2020 privind acordarea daunelor morale:


Admite in parte cererea de chemare in judecata.

Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 10.000 lei, reprezentand despagubiri civile pentru prejudiciul moral suferit. Obliga paratul la publicarea prezentei hotarari pe pagina sa de facebook si pe portalul Sputnik.md, pe cheltuiala sa. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 120 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu apel, care se depune la Judecatoria Sector 2 Bucuresti, in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 13.11.2020”.


Redam minuta deciziei TMB nr. 1548/2021:


Respinge apelul ca nefondat.

Cu recurs in 30 de zile de la comunicare, recurs ce se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a V-a Civila.

Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei, azi, 03.06.2021”.


Prezentam minuta incheierii JS1 de executare silita:


Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de petentul SCPEJ Marin si Orban.

Incuviinteaza executarea silita a debitorului Rosca Stanescu Sorin Stefan de catre SCPEJ Marin si Orban, in dosarul de executare silita nr. 1451/2023, in temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. 9302/13.11.2020 pronuntata de Judecatoria Sector 2 in dosar nr. 28593/300/2019, prin toate modalitatile de executare prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului creditorului Stanciu Viziteu Lucian Daniel rezultat din titlul executoriu, precum si a cheltuielilor de executare.

Fara cale de atac.

Pronuntata azi, 26.09.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”.


* Cititi aici sentinta JS2 si documentele de executare silita

Comentarii

# Ioana M. date 10 November 2023 15:16 -5

Aha.E bine cand se trezeste vreo persoana publica ! Ca degeaba se plange omul de rand de justitia din Romania, nu- l baga in seama nimeni ! O alta justitie paralela e ANAF ! Fara somatie, fara ca cetatenul sa stie ca e dator, se trezeste cu conturile blocate.Uneori, nici nu e dator! A fost o greseala. Am vazut o speta cand omului i-a luat tot salariul de pe card fara vreo somatie si l-a lasat fara o suma minima de existenta. Abuzul statului infloreste! Drepturile omului? Doar pe hartie.

# Justinian date 10 November 2023 15:28 +8

SRS, de meserie jurist ce a refuzat să fie judecător după cum se laudă, zice că nu a putut depune probe, realitatea este însă că a făcut apel împotriva sentinței, apel pe care l-a pierdut. SRS zice că nu știa de sentința pusă în executare. Cum a făcut apel, dacă nu știa de ea? De asemenea, zice că ilegal că s-a încuviințat executarea silită fără a fi citat. Articolul 666 alin. (2) din Codul de procedură civilă spune „Cererea de încuviințare a executării silite se soluționează în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la instanță, prin încheiere dată în camera de consiliu, FĂRĂ CITAREA PĂRȚILOR.” Deci nu e nimic ilegal, mai ales că poate face contestație la executare.

# Ce aveti cu judecatorul de la incuviintari? date 10 November 2023 15:28 +21

La încuviințare nu se citează partile si nici nu se analizează o hotarare judecătorească definitiva. Pentru o eventuala cale extraordinara de atac, angajati -va avocat !

# Din "Little West" date 12 November 2023 12:23 0

Justitiabilul dl. SRS, a fost condamnat la plata sumei de 10.000 de lei. Sunt curios care este cuantumul cheltuielilor de executare ? Pun acesta intrebare deoarece ,eu, am fost pus in situatia de a plati 5000 de lei catre partea adversa. Ca urmare a documentelor de executie intocmite de catre Dl Executor Judecatoresc am achitat suma de 12.800 lei. Ma intreb Dl judecator de la incuviintari cum a analizat si aprobat solicitarea Executorului. Cert este ca "lucratura in interesul reclamantului" a iesit la iveala prin decizie penala dupa 6 ani. "Increderea" in actul de justitie mi-a fost data dupa ce NU SA LUAT NICI O MASURA IMPOTRIVA JUDECATORILOR DIN PRIMA INSTANTA, DIN RECURS, EXECUTORULUI SI A JUDECATORULUI CARE A INCUVIINTAT EXECUTIA cat si a "reclamantului" care "a actionat cu rea credinta"- citat din decizia penala. Interesul a fost ca eu sa NU mai am posibilitati financiare sa imi dovedesc dreptul proprietatii. Mostenitorii au dreptate ,nu au bani si influenta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva