21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

„PLAGIATUL ESTE PRIMA FORMA DE CORUPTIE” - Specialistii de la plagiate.ro ii solicita rectorului Universitatii de Vest din Timisoara sa-i retraga sefei DNA Codruta Kovesi titlul de doctor in Drept: „Combaterea plagiatului nu se face in birouri, pe ascuns, pe relatii, ci se face in fata societatii astfel incat tineretul, cetatenii sa invete cum se lupta cu ciuma care genereaza coruptia, cum poate fi invins cancerul care a atacat scoala romaneasca”

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

3 October 2016 15:09
Vizualizari: 9179

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj, care administreaza site-ul www.plagiate.ro si detine Indexul Operelor Plagiate din Romania, solicita retragerea titlului stiintific de doctor in Drept pe care Universitatea de Vest din Timisoara i l-a acordat, in 2011, sefei DNA Laura Codruta Kovesi (foto). Potrivit unui comunicat de presa emis luni, 3 octombrie 2016, de reprezentantii Asociatiei GRAUR, cererea a fost adresata sub forma unei scrisori inaintate rectorului institutiei de invatamant la care sefa DNA a dobandit titlul de doctor cu lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, teza elaborata sub indrumarea profesorului Viorel Pasca pe vremea cand Codruta Kovesi detinea functia de Procuror General al Romaniei.

Scrisoarea cuprinde argumentele pe care www.plagiate.ro isi justifica verdictul de furt intelectual anuntat inca de saptamana trecuta, imediat dupa autodenuntul deputatului Sebastian Ghita, si a fost transmisa, „spre stiinta”, si ministrului Educatiei, Mircea Dumitru. GRAUR sustine ca ar fi identificat cel putin 11 incidente de plagiat in teza de doctorat a sefei DNA:

In concluzia analizei noastre, rezulta ca teza mentionata cuprinde un numar semnificativ de incidente de plagiat, adica cel putin 11, astfel incat lucrarea are caracterul unei lucrari plagiate. Este si ratiunea pentru care va solicitam sa dispuneti initierea procedurii de retragere a titlului stiintific acordat autoarei”.


Astfel, la numai sase zile de cand au confirmat public „plagiatul multiplu” in cazul sefei DNA, anuntand totodata ca „rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016”, specialistii clujeni ii solicita rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, pe langa retragerea titlului de doctor acordat Codrutei Kovesi, si „realizarea unei anchete” prin care sa se stabileasca daca teza de doctorat este sau nu rezultatul unui furt intelectual: „Va solicitam sa dispuneti realizarea unei anchete cu privire la conditiile pe care noi le apreciem, in mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare si redactare a tezei de doctorat (...) In situatia in care circumstantele neconformitatilor sesizate se vor dovedi in intregime sau in mod partial veridice, va mai solicitam sa dispuneti retragerea titlului stiintific acordat si apelul la organele abilitate pentru a constata si sanctiona si alte incalcari posibile ale legii, cum ar fi depunerea sub semnatura a unei teze pentru o lucrare despre care autorul a declarat, in mod implicit, ca ar fi realizata de el si ca i-ar apartine si care se dovedeste neconforma”.

Interesant, presedintele Klaus Iohannis a ales tocmai Universitatea de Vest din Timisoara pentru a rosti mesajul prezidential cu ocazia deschiderii anului universitar, eveniment desfasurat tot luni, 3 octombrie 2016, prilej cu care seful statului i-a solicitat ministrului Educatiei sa verifice acuzatiile de plagiat care ii sunt aduse lui Kovesi: Acum, domnule ministru, tine de dumneavostra si de multi altii sa clarificati aceste chestiuni. In chestiunea plagiatului, este necesar sa avem un verdict clar si acest verdict sa se gaseasca in timp util. Nu cred ca este util ca analiza unui verdict de plagiat sa dureze atata cat si realizarea unei lucrari”. (mai multe detalii aici).

Iata comunicatul si scrisoarea Asociatiei GRAUR/ www.plagiate.ro:

Statul roman nu are nevoie de demnitari si parlamentari plagiatori

Cluj-Napoca la 3 octombrie 2016

In acord cu menirea asociatiei noastre se impune sa facem o serie de detalieri:

i. Suntem o asociatie non-guvernamentala si apolitica provenind din mediul universitar. Preocuparea noastra este sa oferim o alternativa la celelalte cai pe care societatea le analizeaza, le alege si le promoveaza.

ii. De mai bine de zece ani, ne preocupa plagiatul ca o forma perfida si deosebit de periculoasa a unei retele de coruptie cu radacini adanci in lumea academica si, de aici, in toate segmentele si articulatiile societatii, ne preocupa combaterea fenomenului.

iii. Combaterea plagiatului nu se face in birouri, pe ascuns, pe relatii ci se face in fata societatii astfel incat tineretul, cetatenii sa invete cum se lupta cu ciuma care genereaza coruptia, cum poate fi invins cancerul care a atacat scoala romaneasca. Fiecare victorie a noastra este o victorie a fiecarui cetatean roman.

iv. Modul nostru de lucru, prin identificarea si publicarea plagiatelor intr-un Index al Operelor Plagiate, este o forma unica si noua in abordarea combaterii plagiatului. In fiecare moment suntem in situatia sa aducem perfectionarii activitatii noastre. Prin semnalarile cititorilor nostri sau din materialele care apar in spatiul public, ajungem la suspiciuni de plagiat pe care le verificam si apoi le publicam. Odata publicate, plagiatele devin dovezi ca fenomenul nu este dorit si ca cei care-l practica risca expunerea publica.

v. In fata actiunilor partizane si rau-intentionare ale demnitarilor Guvernului si membrilor Parlamentului Romaniei care risca sa scoata tot mai mult tara din lumea civilizata cautam forme noi si inovative, suntem siliti sa facem apel la o transparenta deplina.

vi. O atentie deosebita o acordam cazurilor de plagiat care se refera la demnitari ai statului roman. Consideram ca este dreptul societatii civile sa trateze aceste cazuri ca fiind deosebit de grave fiindca plagiatul este prima forma de coruptie. Statul roman nu are nevoie de demnitari plagiatori. Romania nu are nevoie de lideri plagiatori.

Acestea sunt conditiile in care am decis ca in cazul suspiciunii de plagiat al dnei. Laura Codruta Kövesi sa actionam cu transparenta si sa prezentam toate documentele pe care le vom invoca.

Cazul ne-a fost semnalat de informatiile care au aparut in mediul public, de sesizarile multor vizitatori ai site-ului nostru. In urma analizei, am gasit documentele prezentate ca pertinente si astfel am decis sa solicitam retragerea titlului stiintific de doctor.

Atasam la prezentul comunicat de presa textul scrisorii care va fi expediata rectorului Universitatii de Vest din Timisoara si, spre stiinta, Ministrului Educatiei.

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) - Cluj-Napoca

Doamnei/ Domnului Rector al Universitatea de Vest 300223 Timisoara/ Blvd. V. Parvan nr. 4,

Domnului Ministru al Ministerul Educatiei Nationale 010168 Bucuresti 1/ Str. Gen. Berthelot 28-30,

Solicitare ancheta pentru titlu stiintific obtinut in conditii neconforme.

Prin prezenta va solicitam sa dispuneti realizarea unei anchete cu privire la conditiile pe care noi le apreciem, in mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare si redactare a tezei de doctorat depusa si sustinuta in institutia ce conduceti identificata prin descrierea:

KOVESI, Laura Codruta Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Teza de doctorat. Conducator stiintific: Prof.univ.dr. Viorel Pasca. Timisoara: Universitatea de vest. 2011.

In situatia in care circumstantele neconformitatilor sesizate se vor dovedi in intregime sau in mod partial veridice, va mai solicitam sa dispuneti retragerea titlului stiintific acordat si apelul la organele abilitate pentru a constata si sanctiona si alte incalcari posibile ale legii cum ar fi depunerea sub semnatura a unei teze pentru o lucrare despre care autorul a declarat, in mod implicit, ca ar fi realizata de el si ca i-ar apartine si care se dovedeste neconforma.

Ne sprijinim prezenta solicitare pe urmatoarele argumente:

i. Suntem o asociatie non-guvernamentala care are in centrul atentiei promovarea integritatii vietii academice, cu prioritate pentru plagiat ca incalcare a eticii academice cu consecinte deosebit de grave in proliferarea coruptiei in societatea romaneasca. Colaboratorii nostri au contributii semnificative, publicate si mentionate la adresa www.plagiate.ro, in ceea ce inseamna doctrina si practica combaterii plagiatului.

ii. Suntem initiatorii si depozitarii Indexului Operelor Plagiate in Romania, dezvoltat in format electronic la adresa www.plagiate.ro si publicat periodic in format tiparit.

iii. Prezentul caz are la baza informatia din domeniul public si aflata pe mai multe site-uri in format aproape identic (https://www.militiaspirituala.ro/investigatii/lista‐lui‐secu/detalii.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=351&cHash=f37b892ffe929c7e4cb1ff0a222a4757; http://www.grupul.ro/lucrarea‐de‐doctorat‐a‐procurorului‐general‐al‐romaniei‐laura‐codruta‐kovesi‐este‐un‐ plagiat/; http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/politica/distrugator‐laura‐codruta‐kovesi‐a‐plagiat‐in‐teza‐de‐doctorat‐ dovada‐‐217258181.html). Semnalarile ca cele mentionate, cu probele lor, au fost analizate de echipa Indexului Operelor Plagiate. Concluziile se refera la situatiile care au surse certe si verificabile de informatie autentica si au fost publicate la pozitiile din Index dupa cum o prezinta Opisul 1.

iv. Analiza a fost efectuata in acord cu principiile generale ale identificarii plagiatelor adica: a) cele doua opere sa apartina aceluiasi domeniu al creatiei; b) intre cele doua opere sa existe un raport cert de anterioritate pentru opera autentica; c) sa existe preluari non-conforme, adica lipsite de delimitarea explicita a pasajelor si a autorului operei autentice cu scop de insusire a calitatii acestuia in avantajul autorului care face preluarea.

v. In analiza nu s-a tinut seama de nici un alt argument decat cele care privesc fapta de plagiat, potrivit definitiei sale. In mod deosebit nu s-au considerat relevante detalii asupra persoanei sau activitatii sale sau asupra unei eventuale includeri a unor titluri de lucrari din care s-au efectuat preluari neconforme in capitolul de bibliografie nereferit in mod corect.

vi. Asocierea cu o posibila opera autentica este una care respecta principiul anterioritatii operei si nu este o garantie ca opera considerata autentica nu ar fi la randul sau o opera plagiata. Se respecta de asemenea principiul potrivit caruia preluarea este neconforma indiferent daca ea s‐a produs sau nu cu privire la aceea opera presupusa autentica, daca relatia de anterioritate este asigurata.

vii. In analiza se mai tine seama de faptul ca autorul operei incriminate a spus tot ce a avut de spus in momentul in care a depus teza. Orice relatii sau explicatii justificatoare asupra starii de fapt trebuie sa se regaseasca in teza depusa. Intrucat niciunul din pasajele preluate de autoarea tezei nu poarta semne de identificare, pare a fi rational ca niciodata autorul nu a avut vreo intentie de a separa contributia sa reala de preluarile realizate pe care a tinut sa para a fi ale sale.

viii. Suspiciunile mentionate in documentele indicate in Opisul 1 sunt la nivelul minimal, nu sunt limitate si in realitate pot fi oricand mai mari, dar sunt suficiente pentru a justifica acuzatia de plagiat.

In beneficiul activitatii comisiei de analiza mai depunem si un documentar publicat in Alternativa Academica de la adresa www.graur.org cu titlul 'Doctorat si plagiat cu exemple comentate...' elaborat de Dorin Isoc.

In concluzia analizei noastre, rezulta ca teza mentionata cuprinde un numar semnificativ de incidente de plagiat, adica cel putin 11, astfel incat lucrarea are caracterul unei lucrari plagiate. Este si ratiunea pentru care va solicitam sa dispuneti initierea procedurii de retragere a titlului stiintific acordat autoarei.

Opisul 1. Continutul documentelor care probeaza plagiatele si disponibile pe compact discul atasat solicitarii.


Ca o consecinta a faptului:

a) ca este vorba de o teza care cuprinde un plagiat multiplu;

b) ca decizia Universitatii de vest a fost luata in conditiile unui scandal mediatic;

c) ca suntem in situatia in care aceeasi institutie a refuzat anterior sa se pronunte asupra starii de plagiat a tezei;

d) ca o comisie de etica la nivelul Ministerului educatiei a emis o decizie de non-plagiat fara a avea probele atasate si fara a analiza de fapt un plagiat;

e) ca autoarea tezei este o persoana cu notorietate;

f) ca exista suspiciunea legitima a existentei unui grup organizat care a actionat pentru scoaterea tezei demnitarului-autor de sub banuiala de plagiat, va solicitam sa dispuneti ca analiza sa se pronunte pentru fiecare plagiat in parte, dupa cum le-am motivat cu argumentele si documentele din Opisul 1 si depuse pe compact discul atasat.

Asteptam informatia solicitata in termen procedural la adresa GRAUR – Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara/ 400424 Cluj-Napoca, str. Dostoievski nr. 26.

Mentionam ca intelegem ca este dreptul nostru sa informam toate mijloacele media asupra tuturor demersurilor noastre si efectelor demersurilor noastre in actiunea anuntata.

Asociatia Grupul de Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR)

Cluj-Napoca Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR)”.

sursa foto: Antena 3

*Cititi aici integral comunicatul Asociatiei GRAUR

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 3 October 2016 15:52 +13

M(...)ca are zilele numarate !!!!!si am ,,coraj sa pui pariu 1 la 20.000) CA O VOR ATACA CU DOCUMENTE ,UDDREA,BICA,CEA DE LA RELATII INTERNATIONALE,CIUREA.......ABIA ASTEPT SA ,,vaz,, singe pe pereti......SINGE DIN ,,MARGINIMEA SIBIULUI,, SI DE LA ,,SCOALA ARDELEANA,,(de baschet).....si in contrapartida o sa vaz si acuzatii la ,,porumbeii calatori,,!!!!!

# DOREL date 4 October 2016 07:50 +7

Adevarul cel mai grav este ca plagiatul este o forma de coruptie si, in primul rand, a caracterului, Quod erat demonstrandum ! Si, b): nene Lascule, n-ai ascultat sa-ti aduci fata acasa, chiar o luai de par daca nu voia, acu' e prea tarziu, prea s-a suit scroafa-n copac ! Parerea mea ...

# Nema comunicatu? date 4 October 2016 12:07 -2

E cazul unui nou comunicat DNA, să îi pună la punct pe toți detractorii boassei :P

# plagiatoarea = DNA date 5 October 2016 14:45 0

CIORDUTZA se crede DNA: „Sunt atacuri foarte agresive în ultima perioadă asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie extrem de agresivă pentru decredibilizarea activității DNA. S-au plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA”

# tezaru Lascu & madam TAMAM date 5 October 2016 15:28 0

Să fi intrat miss Lascu în coliziune cu „Aceasta este o faza a cercetarii bibliografice la care tezarul însusi trebuie sa devina bibliograf, sa fie capabil sa foloseasca orice sursa ascunsa de informație (trimiteri, note, bibliografii ascunse, etc.)” și a crezut că bibliografia trebuie ascunsă? O bibliografie ascunsă e altă mîncare de pește.

# NOTA BENE date 5 October 2016 15:50 0

bibliografii aşanumite „ascunse” = listele bibliografice de la sfîrşitul capitolelor sau cărții

# Vladimârrr...!!! date 3 October 2016 16:04 +14

Hai Codruțooo..., trage apaaaa... si lasa-ne dracu' in durerea noastra, ca ne afectezi grav bunul simț ... !!!

# Cetateanul date 3 October 2016 21:39 +7

Si sa traga apa de mai multe ori, sa se scurga si celelalte... scursuri ca e pacat sa nu zboare toti incolonati. 

# Nu uita cå esti român date 3 October 2016 16:05 +10

Ce credeti nu cumva KWI a iesit cu anlizarea pe repede inainte a plagiatelor din spatiu public pentru a putea ca pina in 11.12.2016 sa poata numi pe cine vrea el la propunerea lui pruna si avizul prea plecatului csm a unui nou sef la DNA pentru a salva casa obtinuta prin acte false din central Sibiului?. Daca se schimba guvernul nu cred ca va fi propusa o persoana agreata de Marele MUT.

# S-a deșteptat Ciolannis date 3 October 2016 21:32 +5

AHA, de aia se dă radical Ciolannis - ”Trebuie să fim intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă. Cine nu a plagiat, să fie apărat şi să se spună: respectivul nu a plagiat. Persoana acuzată de nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp”, a spus Iohannis.

# JOIANNIS s-a deșteptat date 4 October 2016 09:24 +2

Bietul Joiannis a înțeles că nici cu biocid Sexy Pharma nu ies petele de girafă! Ce zglobiu era acum o săptămînă pînă i-a căzut fisa interesului său - "cei insarcinati cu aceste chestiuni sa isi faca treaba", intrucat "deocamdata este doar un scandal media" - KWI, 27 sept. a.c.

# Interesant date 3 October 2016 16:59 -7

Plagiate.ro afirma ca solicita ministerului educatiei efectuarea unei anchete pt a stabili daca K a plagiat ..pe de alta parate afirma ca va include in octombrie 2016 teza lui K in indexul operelor plagiate..adicatelea le include inainte sa spuna o ancheta ca avem a face cu un plagiat.ceva scartaie.. ;-)

# DODI date 3 October 2016 18:28 +10

Și uite așa mai scapă ciolanis de un om de care s-a folosit din plin pentru a-și distruge adversarii politici. După ce a recompensat-o cu menținerea în funcție acum trebuie să îi de-a papucii. Are un talent la promovări ciolanis demn de un ”mare” om de stat. Tot ce promovează el, după 6 luni, îl decepționează. Vezi MRU și, mai nou, luluța. Nu este bine să îi stai în preajmă. Acest personaj își lichidează apropiații promovându-i.

# Cetateanul date 3 October 2016 21:45 +9

Si lista poate continua: vezi Scutaru, vezi Mihalache... Da, in ritmul asta sa ne rugam frumos de marele Consiliu sa o mai lalaie putin, pana dupa alegeri... va dati seama cum ar fi sa ne puna nou sef la DNA o pruna degerata pe plecare, un CSM dezgustator cu bagajele la usa si un MUT cu suspendarea pe masa... Ar fi cam trist... Hai mai stai putin, Ciordi!

# coșmar date 4 October 2016 09:33 -1

Să ne dorim să mai stea Ko pe funcție! Domnia sa se va screme să nu ne dezamăgească - ”Teza mea este corectă, am muncit șapte ani, cine are îndoieli nu are decât să facă sesizare”, 30 sept. a.c. Cea decorată de 3 președinți n-are habar că interpelarea adresata de un parlamentar unui membru al Guvernului are valentele unei sesizari or se bizuie pe dosarul cu care l-a premiat pe senatorul VM pt. publicistica sa.

# dilema unei perje putrede date 4 October 2016 10:52 0

Ministresa PRUNA e-n mare dilemă! S-o facă pe mortu-n păpușoi așteptînd (au fost solicitate informatii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand sa se revina cu un raspuns dupa ce acestea vor fi primite) or să treacă cu arme și bagaje în tabăra lui Ciolannis?

# PLAGIATOAREA E MRS PRUNA date 4 October 2016 11:22 -1

Să-i fie rușine madamei PRUNA că a plagiat-o pe Luluța! „O mare parte dintre paragrafele despre care se susţine care le-am plagiat de la persoane care le-au scris în 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat încă din anul 2002. Persoanele despre care se spune că le-am plagiat şi am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu aceste articole apărute anterior", susţine procurorul general Kovesi. http://www.ocnamuresanul.ro/stiri/8-politica/25-doctor-in-plagiat-si-colonel-la-apelul-bocancilor

# Tehnocrat, adică de la un cetățean expert intr-o materie date 4 October 2016 11:24 -1

Mrs PRUNA avu timp să semneze condica la ambasada SUA pe 4 iulie. Din păcate evenimentul a deraiat-o de la sarcinile de serviciu, fiind nevoită să încropească prin COPY&PASTE strategia anticorupție, plagiat dovedit. http://www.sursazilei.ro/strategia-anticoruptie-tehnocratei-raluca-pruna-plagiat-dupa-strategia-lui-catalin-predoiu-din-2012-foto/

# Ciorutza cu lacrimi in ochi date 4 October 2016 11:47 +1

Ciordutzo, scoate recomandarea de la ambasada franceză! „Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra” :P :P :P

# pelin date 3 October 2016 20:40 +10

In privinta plagiatului,fapta ce i-se imputa lui Kovesi Universitatea de Vest Timisoara comunica in mod cert ca,potrivit art.170 al.1 din Legea 1/2011 a educatiei nationale,titlul de doctor a L.C.Kovesi trebuie retras,iar aceasta trebuie sa raspunda in fata legii.A fost transmis,de asemenea,documentele care probeaza faptul ca lucrarea de doctorat al procurorului general este plagiat CSM si Ministerlui Justitiei,GIP si Militiei Spirituale.A fost puse la dispozitie si Tabelul in care sint puse fata in fata pasajele si textele originale in format rtf.Asadar,aceasta chistiune consider ca este lamurita!!!!!!!!!

# LICU THE WINNER date 3 October 2016 23:54 +3

Dar pe Licu l-a uitat tovarasul Presedinte? Doamna Pruna de la Secu nu mai este contrariata? Sau la Licu e normalitate, ca e ordin pe UNITATE!!!!!

# întrebări firești date 4 October 2016 11:32 +1

O lasă falanga de la SECU pro KOVESI din brațe? Or vom fi în continuare supravegheați?? Cavalerul Co se retrage din binomul Ko-Co???

# Salvamar date 4 October 2016 11:40 -1

oare plagiatul este cel mai mare rau al Romaniei? cum poate, moral si etic, este sa-i invinuiasca de coruptie Iohannis care a obtinut doua case prin fals si uz de fals? Chiar daca in al doilea caz Curtea de Apel Pitesti il spala, O CASA este deja dovedita ca obtinuta prin fals si uz de fals. Cazul celei de a doua case chiar daca prin absurd este ”albit”, ramane fapta din cazul primei case pierdute. Cum Dumnezeu poate iesi atat de senin presedintele sa vorbeasca de coruptie?

# A amuțit Mr K! date 4 October 2016 11:41 +3

Haios că Mr Klemm e ... sobru :P . Doar șeful comisiei care l-a numit i-a dat--o în grijă - 'Când am fost în România am cunoscut o tânără femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, și ca ambasador sperăm ca dumneavoastră să vă asigurați că va avea susținerea guvernului român', a declarat Ron Johnson, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului american.

# neica NIMNEA date 4 October 2016 12:03 +1

Să se publice iar pozele cu cartoanele cu care se lăuda Ko în campania pentru reinvestire! Cobea un neica nimeni în acel articol greu de găsit prin mușuroaiele de referințe... Cu obidă în suflet, recunosc că nu găsesc cuvintele-cheie adecvate să regăsesc informația...

# ADEVARUL date 4 October 2016 12:07 -6

D-NA KOVESI TOCMAI A INTELES CĂ NE ESTE IMPOSIBIL SA-I MAI SUPORTE ROMÂNIA PE PUTORILE KGB-ISTE GEN ILIESCU,BASESCU SAU CEILALTI SUGAI CARE AU ACTIONAT LA ORDINELE KREMLINULUI,JEFUINDU-NE MAI CEVA CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU...DAR INCĂ NU ARE CURAJUL ELEMENTAR DE A-I INCRIMINA PENTRU HOȚIILE,ESCROCHERIILE SI MATRAPAZLÂCURILE LOR MAFIOTE,CE SA MAI VORBIM DE INALTA TRADARE SAU MISELIILE LOR INCALIFICABILE? MĂ BUCUR CĂ S-A TREZIT SI EA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE SI SPER SA NU SE LASE CĂLCATĂ IN PICIOARE DE ACESTI MIZERABILI CU PRETENȚII DE EX-PRESEDINTI,CAT DESPRE LUCRAREA DE DIPLOMĂ...STIAM SI NOI CĂ ESTE UN PUNCT SENSIBIL,DOAR CĂ PÂNĂ SĂ FIE ATINS ESTE TIMP DE 10-15 DOSARE,ALTFEL NU O SĂ FII FERICITĂ CODRUȚA PT. CĂ O SĂ AUZI IN URECHI MEREU UN HĂHĂIT DIAVOLESC-BASESC...SPER SĂ NU TE ASCUNZI SUB MASĂ DE BASILĂ SI SĂ-I DEMASTI ASA CUM VISĂM TOȚI 20 SI CEVA DE MILIOANE DE ROMÂNI TRADAȚI DE GUNOAIELE BASISTE.SUCCES :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva