23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MORT-COPT, SINDICATUL TREBUIE SA JUDECE FARAOANCA – Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM continua dosarul unde a incercat s-o albeasca pe procedura pe inculpata Laura Kovesi. „Brigada Nufarul” a stabilit primul termen dupa ce ICCJ a demontat lucratura, dispunand continuarea judecatii disciplinare. „Sindicatul” a incercat o manevra similara in cauza procurorului ex-DNA Oradea Cristian Ardelean, tot fara succes. Procurorul militar Bogdan Pirlog risca retrogradarea sau excluderea

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 October 2021 17:34
Vizualizari: 8984

Oricat ar marai procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, exista doua hotarari judecatoresti definitive care ii obliga sa puna osul la munca. Ne referim la deciziile prin care doua completuri de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au desfiintat manevrele „Brigazii Nufarul” de a-i albi pe procedura pe inculpata SIIJ Laura Kovesi (foto) si pe fosta glorie a DNA Oradea Cristian Ardelean (in prezent executant la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor). De aceea, „Brigada Nufarul” a anuntat joi, 7 octombrie 2021, noile termene in dosarele disciplinare ale celor doi procurori. Ambele au fost programate pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2021.Amintim ca in 16 septembrie 2020 Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM i-a albit atat pe Kovesi, cat si pe Ardelean in dosarele in care Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara. Si nu i-a spalat pe fond, ci pe procedura. In cazul Lulutei, „Sindicatul” a pretins ca actiunea disciplinara a ramas fara obiect, din cauza ca Laura Kovesi nu mai activeaza in Romania, prin obtinerea postului de procuror-sef european. Dincolo, in cazul lui „Paradelean” (porecla data de avocatul Razvan Doseanu), a fost vorba despre admiterea exceptiei nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare.

Lumea Justitiei a prezentat in detaliu ambele dosare disciplinare. Cel vizand-o pe Kovesi are legatura cu inregistrarea in care „Nefertiti” se auzea poruncindu-le subordonatilor sa „decapeze institutional” pana la premierul din acel moment, Sorin Grindeanu (click aici pentru a citi). In partea cealalta, speta din jurul lui Ardelean se refera la una dintre paradelile pe care acesta le-a pus in scena impotriva femeii de afaceri Nela Secara (click aici pentru a citi).

Revenind in prezent: tot in ziua de 13 octombrie 2021 a fost programat la judecata disciplinara procurorul militar Bogdan Ciprian Pirlog, prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti. Si nu intr-unul, ci in doua dosare: o data singur, iar a doua oara la pachet cu Cristi Ardelean si cu Alexandru Codreanu de la PT Brasov. Din cate am reusit sa aflam, reiese ca aceste doua cauze au legatura cu felul in care Pirlog si Ardelean s-au dat in spectacol pe grupul de Facebook al magistratilor, cand si-au varsat nervii pe presedintele Klaus Iohannis si pe fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu din cauza numirilor de sefi si de adjuncti la marile parchete (PICCJ, DNA si DIICOT).


Iata lista abaterilor disciplinare de care sunt acuzati toti cei patru procurori (art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor):


1. Cristian Marius Ardelean:


- i) teza I: „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”;


2. Laura Codruta Kovesi:


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- m): „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.


3. Bogdan Ciprian Pirlog:


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- b): „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.


4. Bogdan Pirlog, Cristian Ardelean si Alexandru Codreanu:


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.


Pirlog risca s-o pateasca cel mai rau


Nu-i dorim raul lui Bogdan Pirlog, ci doar expunem un scenariu posibil: in cazul in care va fi sanctionat definitiv pentru abaterea disciplinara de la litera b (adica incalcarea regimului incompatibilitatilor), procurorului militar nu-i poate fi aplicata decat una dintre urmatoarele doua sanctiuni: retrogradarea profesionala sau excluderea din magistratura.


Regula a fost introdusa in 2018, odata cu marile modificari de la legile justitiei, si se gaseste la art. 100 al Legii 303/2004:


(1) Sanctiunile disciplinare care se pot aplica judecatorilor si procurorilor, proportional cu gravitatea abaterilor, sunt:

a) avertismentul;

b) diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu pana la 25% pe o perioada de pana la un an;

c) mutarea disciplinara pentru o perioada efectiva de la un an la 3 ani la o alta instanta sau la un alt parchet, chiar de grad imediat inferior;

d) suspendarea din functie pe o perioada de pana la 6 luni;

d^1) retrogradarea in grad profesional;

e) excluderea din magistratura.

(2) Prin derogare de la dispozitiile legilor speciale care reglementeaza raspunderea disciplinara, sanctiunile disciplinare care pot fi aplicate pentru abaterile disciplinare prevazute la art. 99 lit. b), d) si t) teza intai nu pot consta in cele prevazute la art. 100 lit. a)-d).

Comentarii

# Grasana asta nu-i la puscarie inca ? date 8 October 2021 18:09 +100

Pai nu s-a dovedit deja ca binomul SRI+DNA a distrus tara ? Ba da ! Asa si atunci ce mai cauta grohaitoarea drumeatza prin UE ? La topit cu ea , s-o vad sapun de rufe !

# Locdea date 8 October 2021 19:22 +75

Urâțenia și răutatea sufleteasca se vad pe chip... Nu vei scăpa de legea Divină oricum ar fi

# Dolofana , cum zicea cineva, date 8 October 2021 20:44 +59

mai bine ramanea baschetbalista , era mai bine si pentru ea : nu i se depunea atata ranza ...

# Cucuveaua mov date 8 October 2021 20:51 +56

A început sa semene la figura cu șeful ei Soros

# Gilu date 10 October 2021 11:13 +29

La reforma si la casare !

# Neanae date 10 October 2021 12:01 +73

Va trebui sa conviețuim cu existența acestei panarame fix ca și cu virusul prefabricat! Secția disciplinara din CSM pt procurori are acțiune identică cu serul sigur contra Covid. Virusul și Faraoanca vor continua sa ucidă! AMBII FABRICAȚI IN ACEEAȘI FABRICA, SECȚII DIFERITE, SCOPUL E ACELAȘI … PARADEALA OMENIRII!

# escu date 10 October 2021 14:44 +32

Hă, hă, hă, aștept să văd ce măsuri se vor lua împotriva madamei von der Leyen, după acuzele aduse și ce rol va juca Luluța în anchetă, dacă aceasta va avea loc vreodată. Va fi tot așa de iute cu cătușele?

# Neanae date 10 October 2021 21:20 +19

Hahaha, observez ca nicio tangenta nu-l atinge nici un pic pe Pârlog! Cantitate neglijabila. Un 0 (zero) absolut, nici in negativ nu trezește o umbra de infim comentariu. Sunt o droaie de se cred ceva, in schimb nu sunt NIMIC. Nici prosti și nici inteligenți, nici urâți și nici frumoși, nici citiți și nici analfabeți. Mor și nimeni nu știe ca au trăit. Cine muma lui e Pârlog? Și ca el o armată de INEXISTENTE NULITĂȚI cu forma de burice jegoase …

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva