22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVALANSA PESTE NICUSOR (XVIII) – Primarul Capitalei Nicusor Dan a incasat doua lovituri in doua zile consecutive in dosarele in care incearca fara succes sa desfiinteze autorizatii de construire emise de edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu. Judecatorii Sofia-Sinziana Crisan si Nicolae-Alexandru Ceslea de la Tribunalul Bucuresti l-au usurat pe seful PMB de aproape 15.000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata. Sfaraie fitilul in alte 17 cauze (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 May 2024 16:07
Vizualizari: 1375

Distractia judiciara a primarului Capitalei Nicusor Dan continua sa coste bani.



In doua zile consecutive (joi, 9, si vineri, 10 mai 2024), judecatorii Sofia-Sinziana Crisan si Nicolae-Alexandru Ceslea (foto) de la Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe edil sa achite cheltuieli de judecata totale de aproximativ 15.000 de lei in doua dosare in care „Plicusor Ban” a incercat fara succes sa conteste doua autorizatii de construire emise de catre primarul Sectorului 1, Radu Mihaiu.

La fel ca precedentele dati, TMB a respins actiunea lui Nicusor Dan pe motivul lipsei calitatii procesuale active, din pricina ca nu primarul, ci prefectul Bucurestilor are atributia legala de a contesta in instanta autorizatiile de constructie.

Mentionam ca prima cauza se refera la autorizatia de constructie nr. 485 din 1 noiembrie 2022 obtinuta de catre dezvoltatorul imobiliar SC Primes Verdi Park SRL, iar al doilea dosar are in vedere autorizatia nr. 489 din 2 noiembrie 2022, obtinuta de Luminita si Nicolae Antofie.

Tot joi, Tribunalul Bucuresti l-a mai sanctionat o data pe seful PMB, obligandu-l la plata unor cheltuieli de judecata de 10.000 de lei (detalii in linkurile de la final).

Incheiem, mentionand ca alte 17 dosare isi asteapta sentintele la TMB.


Iata minuta sentintei nr. 2897/2024 din dosarul nr. 18077/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active. Respinge cererea initiala si cererea conexata, pentru lipsa calitatii procesuale active. Obliga reclamanti la plata catre parata Primes Verdi Park SRL a sumei de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu recurs in 5 zile de la comunicare pe capatul de cerere privind suspendarea executarii autorizatiei de construire si in 15 zile de la comunicare in rest. Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a contencios administrativ si fiscal. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei azi, 09.05.2024”.


Redam minuta sentintei nr. 2986/2024 din cauza nr. 31090/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active. Respinge cererea, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa. Obliga reclamantii, in solidar, sa plateasca paratului Antofie Nicolae suma de 4975,40 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Cu recurs in 15 zile de la comunicare, cererea urmand sa fie depusa la sediul Tribunalului Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 10.05.2024”.


Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X;

- episodul XI;

- episodul XII;

- episodul XIII;

- episodul XIV;

- episodul XV;

- episodul XVI;

- episodul XVII.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva