22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVALANSA PESTE NICUSOR (XV) – Judecatoarea Cristina-Andreea Boaje de la Tribunalul Bucuresti l-a trimis la plimbare pe Nicusor Dan cand primarul general a incercat sa atace o autorizatie de construire emisa de catre edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru propria institutie. In aceeasi zi, magistrata TMB Alina-Mihaela Ferent a respins actiunea primarului Capitalei impotriva unei autorizatii obtinute de doi bucuresteni, obligandu-l la plata unor cheltuieli de judecata de peste 8.800 de lei

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 April 2024 12:47
Vizualizari: 1788

Ziua de marti, 14 aprilie 2024, i-a adus primarului Capitalei Nicusor Dan (foto) o portie dubla de reject din partea Tribunalului Bucuresti, in celebrul serial in care politicianul incearca sa obtina anularea a 39 de autorizatii de construire emise de catre edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, in cadrul a 38 de dosare (doua dintre ele fiind conexate).Judecatoarea TMB Cristina-Andreea Boaje l-a trimis pe Nicusor la plimbare in dosarul nr. 31089/3/2023, in care primarul Bucurestilor a atacat autorizatia nr. 490/04.11.2022, emisa de catre Primaria S2 pentru ea insasi, nu pentru vreo persoana fizica. Motivul respingerii actiunii este acelasi ca in precedentele procese: nu primarul, ci prefectul Capitalei are atributia legala de a ataca in instanta autorizatiile de constructie eliberate de catre edilii sectoarelor.

Din fericire, de data aceasta primarul Capitalei si Primaria Municipiului Bucuresti nu au mai fost obligati sa plateasca (in solidar) cheltuieli de judecata catre parati. Din nefericire, in aceeasi zi de marti, judecatoarea Alina-Mihaela Ferent de la Tribunalul Bucuresti ii obligase pe cei doi reclamanti sa plateasca peste 8.800 de lei cheltuieli de judecata catre cei doi bucuresteni carora PS2 le emisese autorizatia atacata. (Gasiti la final linkuri catre toate episoadele serialului „Avalansa peste Nicusor”.)

Incheiem, mentionand ca au ramas 20 de dosare in care tribunalul este asteptat sa se pronunte.


Iata minuta sentintei TMB nr. 2142/2024:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor. Respinge actiunea ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata, astazi, 16.04.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei conform art. 396 alin. 2 C.proc.civ.”.


Cititi precedentele episoade ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X;

- episodul XI;

- episodul XII;

- episodul XIII;

- episodul XIV.

 

Comentarii

# DODI date 18 April 2024 14:06 +1

Prostul chiar și cu pălărie tot prost rămâne chiar dacă SRI nu-l lasă din brațe. Se vede treaba că funcția de primar general al capitalei este o... pălărie prea mare pentru capacitățile sale și nu face decât să-i ascundă orgoliul nemăsurat.

# maxtor date 18 April 2024 20:03 0

ala din poza nu seamana cu ala din reclama electorala.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva