22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVALANSA PESTE NICUSOR (XVII) – Judecatorul George-Alexandru Lazar de la Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe primarul Capitalei Nicusor Dan la plata a 10.000 de lei cheltuieli de judecata. Edilul a incercat fara succes sa obtina anularea unei autorizatii de construire emise de primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu pentru doi bucuresteni si Evoinsol, lichidatorul judiciar al Aversa SA. Cheltuielile de judecata din acest dosar ar putea fi chiar mai mari. Alte 19 litigii sunt pe teava (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 May 2024 15:35
Vizualizari: 1759

La scurt timp dupa ce s-a intors la munca in urma minivacantei de Pasti, primarul Capitalei Nicusor Dan si-a reluat obiceiul de a pierde procese.Joi, 9 mai 2024, edilul general a ajuns la jumatatea celor 38 de litigii in care contesta 39 de autorizatii de construire emise de catre primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Amintim ca pana acum „Plicusor Ban” a pierdut toate cele 19 litigii pe motivul lipsei calitatii procesuale active. Mai pe romaneste: nu primarul, ci prefectul Bucurestilor are atributia legala de a contesta in instanta autorizatiile de constructie.

Revenind: judecatorul George-Alexandru Lazar (foto) de la Tribunalul Bucuresti l-a trimis la plimbare pe Nicusor Dan dupa ce seful PMB a contestat autorizatia emisa de primarul Mihaiu pentru SC Evoinsol SPRL, lichidatorul judiciar al fostei fabrici de pompe SC Aversa SA (aflate in faliment), precum si pentru doua persoane fizice (Bogdan si Naira Ciuleanu). In acelasi timp, magistratul TMB l-a obligat pe Nicusor sa plateasca 10.000 de lei catre Bogdan si Naira Ciuleanu, pe post de cheltuieli de judecata. Aceasta suma ar putea creste, intrucat Evoinsol a anuntat ca va cere cheltuieli de jduecata pe cale separata.

De asemenea, dupa cum veti vedea mai jos, Nicusor Dan ar fi riscat sa achite cheltuieli de judecata chiar mai mari, insa judecatorul Lazar a cenzurat onorariul avocatial in cazul celor doua persoane fizice.


Redam minuta sentintei nr. 2896/2024 din dosarul nr. 18071/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active, invocata prin intampinare.

Respinge cererea, ca formulata de o persoana care nu are calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii sa plateasca paratilor Ciuleanu Bogdan si Ciuleanu Naira cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocatial redus, in cuantum de 10.000 de lei. Ia act ca parata Aversa S.A. prin mandatar Skylight Residence S.R.L. va solicita cheltuieli de judecata pe cale separata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pusa la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 09.05.2024”.

 

Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X;

- episodul XI;

- episodul XII;

- episodul XIII;

- episodul XIV;

- episodul XV;

- episodul XVI.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva